UN-verpakkingen

TechnoPack beschikt over een uitgebreid assortiment aan verpakkingsoplossingen voor het verzenden van gevaarlijke stoffen. Hieronder geven wij een overzicht van de mogelijkheden.

Als bakken, vaten of palletboxen worden ingezet voor het vervoer van gevaarlijke (afval) stoffen over de weg vallen ze bij nationaal en internationaal transport over land onder de verpakkingsregels van de ADR (Accord européen relatif au transport international de marchandises Dangereuses par Route). Bij zeevervoer gelden de regels van de IMDG en bij vervoer door de lucht de IATA regels.

Vervoer gevaarlijke stoffen

Verpakkingen voor het grensoverschrijdend vervoer van gevaargoed ofwel gevaarlijke stoffen moeten worden gecertificeerd volgens normen van de Verenigde Naties (= United Nations = UN). De internationale overeenkomsten voor het vervoer van gevaarlijke goederen eisen dat verpakkingen voldoen aan een bepaald ontwerp en gecertificeerd zijn door een nationaal bevoegde autoriteit. TechnoPack heeft de loop van de jaren met het assortiment UN keur bakken, vaten en palletboxen op dit gebied een behoorlijke expertise opgebouwd.

Wat houdt het UN-kenmerk in?

Het transport van gevaarlijke goederen is alleen toegestaan in UN gekeurde verpakkingen. Een UN-kenmerk wordt toegekend aan een verpakking. Het UN-kenmerk geeft aan dat verpakking overeenkomt met een prototype dat getest is en voldoet aan de voorschriften. Let op, er is een verschil tussen een UN-kenmerk en een UN nummer. Een UN nummer is het nummer dat wordt toegekend aan gevaarlijke stoffen en goederen.
Er bestaan drie categorieën verpakkingsgroepen:

  • Verpakkingsgroep I voor zeer gevaarlijke stoffen
  • Verpakkingsgroep II voor gevaarlijke stoffen
  • Verpakkingsgroep III voor minder gevaarlijke stoffen

Verpakkingen in verpakkingsgroep I moeten zwaardere testen doorstaan dan verpakkingen in groep II en III. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om val, stapel of luchtdruktesten. Na de keuring wordt de verpakking (bij TechnoPack dus UN keur bakken, vaten en palletboxen) voorzien van een UN-kenmerk. Een UN-kenmerk op een UN gekeurde verpakking bestaat uit een code waaraan je af kunt lezen wat voor type verpakking het is en in welke mate de verpakking getest is.
De eisen die worden gesteld hebben betrekking op:

  • etikettering en bedrukking
  • (vloeistof)dichtheid
  • val- en stapelbestendigheid bij hoge en lage temperaturen

Een voorbeeld

UN-kenmerk: UN/4H2/Y30/S/17/B/TECHNOPACK-080099.

Dit UN-kenmerk betreft de serie transportbakken met grondmaat 600×400 met versterkt deksel en driekantslot.

Met onderstaande specificaties:

UN: Verenigde Naties
4H2: kisten en dozen uit stijve kunststof
Y: verpakkingsgroep II/III
30: maximum toegestande bruto gewicht van de verpakking inclusief de inhoud in kg.
S: goedgekeurd voor vaste stoffen
17: laatste twee cijfers van het productiejaar
B: land waar het UN-certificaat is uitgegeven
TECHNOPACK: naam of code van de producent
080099: registratie van het certificaat

TechnoPack Safety Line Verpakkingen

TechnoPack is een totaalleverancier op het gebied van UN verpakkingen. Zo levert TechnoPack niet alleen UN-gekeurde dozen, houten kisten, UN-verpakkingen voor lithium batterijen, maar ook UN-gekeurde glasverpakkingen, blikken, jerrycans en vaten. Deze verpakkingen zijn vooral te vinden in de (petro)-chemische industrie.

Echter heeft TechnoPack ook (bio-) medische verpakkingen in het assortiment. Uiteraard levert TechnoPack een compleet assortiment en daar horen ook gevarenlabels, absorptiematerialen en dataloggers bij.

Neem bij vragen, geheel vrijblijvend, contact op met onze verkoop binnendienst. Zij staan u graag te woord.

 

TechnoPack Safety Line kunststof opslagmiddelen

De TechnoPack Safety Line is handzaam en licht in gewicht. Daarnaast zijn ze door het UN-keurmerk  geschikt voor diverse toepassingen in de chemie.

Stapelbakken zijn een ideaal opslagmiddel voor elk magazijn. Of er nu gestapeld moet worden op de grond, op een pallet of in een stelling; stapelbakken zijn handzaam en kunnen overal stabiel doorgestapeld worden. Kies voor dichte stapelbakken en uw voorraad blijft gevrijwaard van magazijnstof en ander vuil. Stapelbakken zijn verkrijgbaar van mini varianten tot euronorm afmetingen zodat er voor elk magazijn, groot en klein, een logistieke oplossing is.

In ons download center vindt u de bij de kunststof opslagmiddelen behorende Certificaten.

TechnoPack Safety Line aluminium transportkisten

Voor verpakking, opslag en transport van gevaarlijke materialen moeten bepaalde veiligheidsvoorschriften in acht worden genomen. Om aan deze criteria en de bijzondere veiligheidseisen die in deze branche gelden te voldoen, heeft Techno Pack naast het omvangrijke productassortiment ook verpakkingen voor gevaarlijke goederen ontwikkeld.

De TechnoPack verpakking voor gevaarlijke goederen (GGVSE) is door het “Bundesamt für Materialforschung und –prüfung” (BAM) in Berlijn goedgekeurd als buitenverpakking voor vaste stoffen verpakkingsgroep II: gemiddeld gevaar, markering Y en verpakkingsgroep III: gering gevaar, markering Z. Ze zijn ook geschikt voor opslag en transport van deze materialen.

Vanzelfsprekend voldoen onze verpakkingen voor gevaarlijke goederen aan alle vereiste richtlijnen (ADR, RID, IMDG Code, IATA-DGR).

Wij leveren onze verpakkingen voor gevaarlijke goederen in 8 standaardmaten. Samen met u ontwikkelen wij ook individuele speciale oplossingen, geheel afgestemd op uw behoeften. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Klik hier om naar het assortiment te gaan