Track and Trace

Bescherm uw transport tegen diefstal en verlies

Steeds meer organisaties worden zich bewust van het begrip traceerbaarheid. Het kunnen traceren en volgen van een zending wordt track & trace genoemd. Het aanbod van track & trace systemen is in de afgelopen jaren sterk toegenomen op zowel de zakelijke als de particuliere markt. De vraag naar een track & trace systeem is gebaseerd op meerdere doeleinden. Denkt u hierbij aan de sterk toegenomen transportcriminaliteit waarbij ladingdiefstal helaas veelvuldig voorkomt. Maar ook het inzichtelijk krijgen van de complete logistieke keten kan ten grondslag liggen aan de keuze voor de aanschaf van een track & trace systeem.

TrackerSense maakt logistieke keten efficienter

Organisaties hechten steeds meer waarde aan de traceerbaarheid van hun producten. De nadelige gevolgen van verlies en diefstal voor alle schakels in de logistieke keten vragen om een oplossing die dit risico grotendeels voorkomt. TechnoPack heeft deze oplossing gevonden in de track & trace apparaten van TrackerSense. Met TrackerSense bieden wij een GPS tracker die optimale kwaliteit biedt en in verschillende varianten verkrijgbaar is. Zo is het mogelijk om met TrackerSense alleen de positie van uw transport te traceren, maar naar behoefte kunnen ook temperatuur, luchtvochtigheid, licht en schok worden gemeten. Het is aan u hoe transparant u uw keten wilt hebben.

Combinatie GPS en LBS maken traceerbaarheid nog nauwkeuriger

Door middel van GPS zendt TrackerSense een signaal uit. Het kan echter wel eens voorkomen dat er op specifieke plekken geen GPS-signaal beschikbaar is, zoals op zee. Het systeem zendt dan een signaal uit via het LBS telefonienetwerk. Dit is een relatief nieuw ontwikkelde maar veelbelovende techniek op track & trace gebied.

Kostenreductie door keteninzicht

Efficiëntieverbetering en kostenreductie zijn begrippen die steeds belangrijker worden. TrackerSense biedt u kansen om met track & trace meer inzicht te verkrijgen in de logistieke keten zodat uw strategie hier mogelijkerwijs op kan worden afgestemd. Met als resultaat een efficiëntere inrichting van de logistieke processen en daarmee lagere kosten en dus een hoger rendement.

IATA-goedgekeurd

Het unieke van de TrackerSense is dat de tracker automatisch op vliegstand gaat als de zending zich in een vliegtuig bevindt. Een speciale sensor die de snelheid meet draagt hier zorg voor. Zodra de snelheid weer afneemt, zal de tracker weer in zijn normale modus springen. Door deze unieke functionaliteit is deze tracker ook goedgekeurd door de IATA (let op: luchtvaartmaatschappijen kunnen toestemming voor het gebruik van deze tracker weigeren).

Klik hier voor de producten